©  Photo:

Spot på Spøttrup - rundvisninger på Spøttrup Borg

Tag med på en spændende og lærerig onsdags-rundvisning på Spøttrup Borg, hvor du kan udforske, stille spørgsmål og blive klogere på Danmarks bedst bevaret middelalderborg og dens historie. 

Onsdags-rundvisninger på Spøttrup Borg

Hver onsdags-rundvisning har et specielt fokus, så man kan deltage i dem alle eller udvælge de rundvisninger, man interesserer sig mest for. Rundvisningerne vil komme omkring den aktuelle udgravning i nordvolden, borgens fine sale, detaljer i murværket og historiske kilder - som til sammen vil gøre dig klogere på borgen og dens samtid.

Arkæolog og museumsinspektør Turi Thomsen står for rundvisningerne. Rundvisningerne foregår kl. 14-15 på 10 onsdage henover foråret og sommeren:

  • 1/5: Udgravning i nordvolden
  • 8/5: Udgravning i nordvolden
  • 15/5: Udgravning i nordvolden
  • 5/6: Sydfløjens hvælvinger
  • 12/6: Østfløjens audienssal
  • 19/6: Kapelsalen
  • 26/6: Rundgang på volden
  • 3/7: Borggårdens murværk
  • 10/7: De historiske kilder
  • 17/7: Samtidig et andet sted

De eksakte datoer, emner for hver rundvisning og uddybende forklaring kan ses på Museum Sallings hjemmeside.

 

Om Spøttrup Borg

Unik - enestående - barsk - smuk - mægtig! Dette er blot nogle af de ord, man har brugt om Spøttrup Borg, siden den i 1941 blev restaureret og indrettet til museum. Borgen er omgivet af en imponerende voldgrav og er beliggende i et naturskønt landskab. Mirakuløst har den overlevet en turbulent tilværelse gennem flere århundrederne, hvor forskellige ejere har behandlet borgen med svingende sans for det enestående sted.

Borgen giver et indblik i, hvordan man i middelalderen byggede med fokus på forsvar. At skabe en stærk borg var det vigtigste - om den var bekvem at bo i kom i anden række. Spøttrup Borg viser, hvordan mennesker har levet på den barske, men samtidigt smukke borg. Hullerne, til de kanoner der var med til at forsvare borgen, er bevaret, og de berømte 9 middelalderlige toiletskakter på borgens mure vidner om dagligdagen for 500 år siden.

I Spøttrups nærmeste omgivelser finder man bl.a. Spøttrup Sø, som har et rigt dyre- og fugleliv. Et stisystem fører rundt om søen og der er et fugletårn samt en udstilling, som beretter om søen og dens dyreliv. Ved borgen ligger en smuk park, som med sin rosenhave samt læge- og krydderurteanlæg, altid er et besøg værd.

Hvert år arrangerer Spøttrup Borg et væld af aktiviteter, bl.a. Bispens Marked som er Vestjyllands største middelaldermarked. Der bliver også afholdt diverse arrangementer i forbindelse med årets forskellige højtider. Derudover er der mulighed for at komme på rundvisning rundt på borgen.

For mere information

Se åbningstider og aktiviteter på Spøttrup Borgs hjemmeside

Get more inspiration here:

Destination Limfjorden © 2024
English