Jul i Struer, juletræ

Julehygge i Struer

Photo: Struer Kommune

Tag på juleshopping og julehyggetur i Struer, hvor gågaden og butikkerne er pynte op i lys og julehjerter og sørger for ægte julestemning til din juleshopping.

Gør dine juleindkøb i Struer, som har et udvalg af butikker inden for tøj og mode, boligindretning, sundhed og pleje, smykker, mm. Og her kan man ikke undgå at komme i julestemning, da gågaden og torvene i Struer er flot udsmykket i anledningen af julen.

Struer og omegn er også vært for forskellige juleaktiviteter. Du kan bl.a. opleve følgende:

  • Gimsinghoved Juleudstilling 2023 åbnes lørdag den 11. november kl. 11.00 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter i Struer, hvor de hyggelige stuer igen vil emme af jul. Igen i år er det lykkedes at få nogle spændende kunsthåndværkere med fra nær og fjern. Der vil være mange sjove, unikke og flotte ting til enhver pengepung. I Gimsinghoveds hyggelige café kan du nyde kaffe, te eller gløgg samt lækkert hjemmebag og æbleskiver. Og måske skal der købes en æske af Gimsinghoveds berømte brunkager med hjem. Juleudstillingen løber fra den 11. november til og med den 17. december. Åbningstiderne er tirsdag-søndag kl. 11.00-16.00. Mandag lukket. Gratis entré.
  • Juletræet tændes i Struer: Kom og vær med når juletræet tændes den 24. november kl.17.00 foran rådhuset. Der synges 1. fællessang: ’Jul i hele byen’ og derefter tænder Borgmesteren og julemanden juletræet med nedtælling fra 10. Derefter 2 fællessange ’Nu tændes tusind julelys’ - og afslutningsvist ’Højt fra træets grønne top’. I år er juletræstændingen skabt i samarbejde med Struer Sangkraftcenter, derudover deltager også Struer Sportsdanserforening som nisser og uddeler karameller. 
  • Skøjtebanen åbnerSkøjtebanen åbner den 24. november og er åben indtil d. 2. februar 2024. Udlejning af skøjter mandag til fredag fra kl. 13 - 18. Lørdag og søndag fra kl. 10 - 18. Der er lukket den 24. december og 1. januar.
  • Black Friday den 24. november: Butikkerne i Struer, Lydens By inviterer til Black Friday med rabatter og masser af gode tilbud. Butikkerne holder åbent til kl. 22.00.  
  • Hver weekend indtil 23. december: Højtalere igennem byen med julemusik og Julemanden deler slik ud. Hver søndag kører juletoget og der vil være en julehjerte-konkurrence, hvor præmien udtrækning hver søndag.
  • Julemarked på Ausumgaard 2022 med masser af julehygge og markedsstemning på gården d. 8.-10. december. Det er tiende gang vi holder julemarked på gården - og det vil vi selvfølgelig markere på festlig vis. Her vil du blive mødt af glade stadeholdere, skønne julemelodier, duften af gran, gløgg, og julens mange, lækre råvarer. I boderne rundt omkring på gården vil der være masser af gode gaveideer, nisser, julepynt og lækre råvarer til julen. Her bliver juleoplevelser for hele familien samt sjove aktiviteter for børn i hyggelige, historiske omgivelser. Åbningstider: Fredag, lørdag og søndag d. 8.-10. december kl. 10-16. Entre: Voksne: 75 kr. Børn fra 3-15 år: 25 kr. Børn fra 0-3 år: gratis
  • Vi synger julen ind: Julen synges ind med AK Duo på Rådhuspladsen. Det er Brassband og Kirken der spiller for, mens Kirkekoret kommer og synger. Alle følges op til kirken efterfølgende.
  • Nissefar kommer til Struer den 17. december: Som altid, ankommer Nissefar til Lydens By lige før jul. Denne gang ankommer han i Juletoget (bytoget), som tager en tur fra banegården og ned til rådhuset, hvor han vil modtage nøglen til hele byen fra borgmesteren. Kom og hør Struer Jernbaneorkester spille.
     

I og omkring gågaden findes der forskellige spisesteder med noget for enhver – også når det gælder lækkerier til den søde tand. Går du en tur ned til Struer Lystbådehavn, som kun ligger 100 meter fra gågaden, finder du også et mindre udvalg af fantastiske restauranter, som bestemt er et besøg værd. Du kan se udvalget af spisesteder i Struer og omegn her.

Husk også at nyde den skønne juletid - tag f.eks. en slentretur gennem gågaden og ned til lystbådehavnen en december eftermiddag og nyd den friske luft og det flotte julelys i mørket.

Du kan læse mere butikkerne i Struer ved Limfjorden her…

Jul i Struer, gågade

Photo:Struer Kommune

Honninghjerter, jul, Struer

Photo:Struer Kommune

Get more inspiration here: